вівторок, 06 травня 2008 15:08

Посол Грузії в Україні звинуватив Росію у військовій інтервенції

Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Мераб Антадзе називає "військовою інтервенцією Росії" останнє загострення ситуації в зоні грузинсько-абхазького конфлікту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Загострення ситуації в зоні конфлікту - це, мовою дипломатії, військова інтервенція Росії проти Грузії й спроба порушення територіальної цілісності Грузії", - сказав Антадзе. При цьому він додав, що грузинська сторона має "безпосередні докази того, що Росія є безпосереднім учасником конфлікту під прикриттям миротворчих сил".

На думку посла, "прагнення Грузії в НАТО й незалежна зовнішня політика були однією з причин російської активності" в Абхазії.

Водночас Антадзе назвав риторикою заяви російських політиків про те, що Грузія має намір ввести війська до Абхазії. "Грузія заявляла й заявляє, що має намір вирішити конфлікт виключно мирними способами", - підкреслив він.

За словами Антадзе, дипломатична активність його країни спрямована на те, щоб уникнути ескалації конфлікту в регіоні, й Грузія надалі шукатиме точки дотику для вирішення проблеми.

"Ми вважаємо, що надія ще є й активність міжнародного співтовариства приведе до того, що ми сядемо за стіл переговорів... Грузії, як ніколи, потрібна стабільність", - додав посол.

У контексті сказаного він зазначив, що грузинська дипломатія, інформуючи міжнародну громадськість про ситуацію в зоні конфлікту, переслідує одну мету: "щоб Росія утрималася від дій, що можуть призвести до непередбачуваних наслідків у регіоні в цілому", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Посол Грузії в Україні звинуватив Росію у військовій інтервенції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі