неділя, 20 жовтня 2019 20:23

"Посилить Росію" - експерт про Брекзіт без угоди

"Посилить Росію" - експерт про Брекзіт без угоди
Ілія Куса: ЄС опиниться у складному становищі, коли йому треба буде реформувати себе. Фото: Депо

На Україну брекзіт суттєво не вплине. Не маємо таких тісних економічних стосунків з Британією.

Говорить в коментарі для Gazeta.ua міжнародник Ілія Куса.

"Проте, якби вона виходила взагалі без угоди, це б послабило економіку самого ЄС, що у політичному сенсі посилює Російську Федерацію.
Після виходу Великої Британії з Євросоюзу, там головну роль отримає Франція. ЄС опиниться у складному становищі, коли йому треба буде реформувати себе. Навряд після виходу Сполученого Королівства якісь інші країни захочуть покинути європейську співдружність. Але це не відміняє факту кризи в організації. Вона пов'язана з тим, що у 2007 році ЄС провів невдалу стратегію розширення. Приєднали Румунію, Болгарію, які не відповідали стандартам Європи. Це спричинило регрес у цих країнах, адже велика кількість їх громадян поїхала в більш розвинені держави Європи. Там вони займали робочі місця і тим самим були каталізатором суспільної напруги", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія пішла поступки ЄС - експерт про нову угоду щодо брекзіту

Зараз лідери Франції та Німеччини Макрон і Меркель пропонують стратегію паралельного розвитку для Європи, пояснює він.

"Це - негативний формат, адже він ускладнює реформування більш відсталих країн. Фактично може призвести до того, що так звана нова східна Європа буде на периферії. А західноєвропейські країни замкнуться і залишаться ядром ЄС", - додає Ілія Куса.

Європейський Союзу та Велика Британія погодили нову угоду про брекзіт. Вона почне діяти з 31 жовтня і тоді Сполучене королівство вийде з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «"Посилить Росію" - експерт про Брекзіт без угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі