вівторок, 01 квітня 2008 15:46

Поштові служби Швеції та Данії об"єднаються

Дві скандинавські пошта - шведська Posten AB і данська Post Danmark A/S - будуть об"єднані в одну компанію. Відповідний меморандум був підписаний урядами двох країн, а також компанією CVC Capital Partners, йдеться на на сайті шведської пошти.

Нова компанія належатиме урядам Швеції і Данії, CVC і співробітникам пошти. Доходи нової об"єднаної пошти складатимуть близько 45 мільярдів шведських крон (7,49 мільярда доларів) в рік. Штат компанії складе 50 тисяч осіб.

На сайті шведського уряду йдеться, що операція допоможе компаніям конкурувати з іншими компаніями і зайняти нові позиції на ринку.

Шведська пошта була заснована в 1636 році і називалася Kungliga Postverket (Королівська пошта). У 1990-х роках вона була реформована з державного агентства в компанію, яку, втім, також контролює уряд Швеції.

У свою чергу, в Данії пошта була вперше організована в 1624 році. До 1995 року вона також була державним агентством. У 2005 році 22 відсотки акцій компанії були продані компанії CVC Capital Partners, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поштові служби Швеції та Данії об"єднаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі