понеділок, 09 грудня 2019 18:32

Посадовці розкрадали гроші, які виділили на розвиток інфраструктури в районі ООС

Посадовці розкрадали гроші, які виділили на розвиток інфраструктури в районі ООС
Посадовці привласнили 10 млн грн. Фото: СБУ

Посадовців Луганської облдержадміністрації та керівників будівельної компанії викрили на присвоєнні 10 млн грн, які були виділені з державного бюджету на розвиток соціальної інфраструктури в районі Операції об'єднаних сил.

"Під час здійснення робіт зі спорудження дитячого будинку сімейного типу та зони відпочинку менеджери підрядної фірми за згодою чиновників облдержадміністрації незаконно заволоділи 10 млн грн бюджетних коштів", - повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники у рази завищували вартість будівельних матеріалів, а незаконно отримані гроші перевели на рахунки декількох фіктивних фірм-субпідрядників, зареєстрованих у Харкові. Відмивання грошей відбувалося через конвертаційний центр, отримані гроші зловмисники привласнили.

"Оперативники спецслужби встановили, що частину виведених у "тінь" грошей комерсант перевозив до тимчасово окупованого Луганська. Там він вкладав кошти у діяльність підконтрольної будівельної компанії, яка регулярно здійснює відрахування до так званого бюджету квазіреспубліки", - зазначили правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали аферистів, які обіцяли місце в Раді

Під час обшуків у двох приміщеннях конвертаційного центру та за місцем проживання фігурантів справи було вилучено бухгалтерську документацію та матеріали, що підтверджують проведення махінації. Також правоохоронці виявили докази провадження господарської діяльності на тимчасово окупованій території Луганської області та понад 2,6 млн грн готівкою.

2 грудня співробітники поліції затримали керівника одного з відділів Тернопільської районної державної адміністрації під час отримання частини хабара. Чиновник вимагав хабар за утвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Посадовці розкрадали гроші, які виділили на розвиток інфраструктури в районі ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі