понеділок, 03 грудня 2007 17:30

Порушено кримінальну справу через аварію на шахті ім. А. Засядько

Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за фактом чергової аварії на шахті ім. А. Засядько, повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Нагадаємо, що вночі 18 листопада в 13-ій східній лаві шахти ім. А. Засядько відбувся перший вибух метано-повітряної суміші, в результаті якого загинуло 101 гірник і госпіталізовано 40 гірників.

1 грудня о 5.55 на горизонті 1078 м в 13-ій східній лаві цієї ж шахти відбувся другий вибух, на момент якого на ділянці працювали 63 гірники. Всього в шахті працювало 385 гірників, вони були виведені на поверхню. По медичну допомогу звернулося 56 гірників, з них госпіталізовано 50.

2 грудня о 21.20 на аварійній ділянці шахти відбувся третій вибух метано-повітряної суміші, внаслідок чого загинуло 5 гірників, ще 66 госпіталізовано. Всього, за станом на 7.00 понеділка, в результаті першого і третього вибухів загинуло 106 гірників. На лікуванні після трьох вибухів знаходяться 156 шахтарів.

Президент України Віктор Ющенко наполягає на негайному повному закритті шахти ім. А. Засядько до з"ясування всіх обставин і причин трагедій, повідомляє Mignews.

Зараз ви читаєте новину «Порушено кримінальну справу через аварію на шахті ім. А. Засядько ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі