середа, 15 жовтня 2008 08:55

Порошенко заборонив банкам продавати крупні суми у доларах

Порошенко заборонив банкам продавати крупні суми у доларах
У вівторок українські банки і обмінники чітко слідували інструкціям НБУ щодо того, що різниця між продажем і покупкою не повинна перевищувати 5%.

У НБУ повідомили, що контролюватимуть те, як торговці валютою виконуватимуть нові обмеження.

Також слід зазначити, що вільно валюту продавали не скрізь. Остання постанова НБУ у принципі обмежує і продаж валюти у крупних розмірах, але у банку "Надра", наприклад, постанову не просто виконали, а перевиконали. Там взагалі відмовлялися продавати долари не клієнтам банку. "Обмін валюти може проводитися при погашенні кредиту чи інших операціях, які здійснюються у нашому банку", — пояснила касир, пише "Сегодня".

Експерти такі жорсткі заходи НБУ оцінюють по-різному. "Для банку інструкції хороші, для клієнта – не дуже, адже багато в чому обмежуються права. Наприклад, стосується це покупки валюти у крупних розмірах. Тепер купити крупну суму в доларах можна, якщо на те є серйозні причини: весілля, операція, покупка нерухомості, що не зовсім зручно", — каже заступник голови правління банку "Фінанси і кредит" Ігор Львов. Олександр Жолудь, експерт Міжнародного Центру перспективних досліджень, вважає, що, за оптимістичним сценарієм, мораторій триватиме упродовж двох-трьох місяців. Банкір Ігор Львов говорить про дещо більший термін – приблизно півроку.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко заборонив банкам продавати крупні суми у доларах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі