понеділок, 06 квітня 2015 09:20

Порошенко пропонував Путіну "забрати Донбас" - ЗМІ

Порошенко пропонував Путіну "забрати Донбас" - ЗМІ
Фото: zn.ua

Президент Росії Володимир Путін на закритій зустрічі з бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) 19 березня 2015 р. розповів бізнесменам, що Президент України Петро Порошенко на переговорах "нормандської четвірки" в Мінську 11-12 лютого запропонував йому "забрати Донбас" в склад Росії, але він відмовився це зробити.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

"Він (Порошенко - ред.) мені прямо сказав: "Забирайте Донбас". Я йому відповів: "Сбрендил, чи що? Мені Донбас не потрібен. Якщо вам не потрібен, то оголосіть про його незалежність", - навело слова Путіна одне з джерел видання, знайоме зі змістом бесіди.

За словами російського Президента, Порошенко сказав, що влада України не може на це піти, у відповідь на що Путін нібито зажадав, щоб українська влада платила населенню Донбасу пенсії та відновила банківську систему.

Один з учасників зустрічі, що попросив про конфіденційність, підтвердив, що Путін розповів також про несподівану пропозицію Порошенка "забрати Донбас на фінансове забезпечення" та відмову це зробити.

Прес-секретар російського Президента Дмитро Пєсков не підтвердив і не спростував виданню інформацію про розповідь Путіна, пославшись на закритий формат розмови Путіна з бюро РСПП.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко не відповів на телефонні дзвінки.

Представник канцлера Німеччини Ангели Меркель не зміг сказати, чи чула Меркель пропозицію Порошенка Путіну про статус Донбасу.

До представника Олланда виданню додзвонитися не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пропонував Путіну "забрати Донбас" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі