середа, 26 вересня 2007 19:07

Порошенко хоче відмінити збір до Пенсійного фонду з валютних операцій

Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко пропонує відмінити збір до Пенсійного фонду у розмірі 1%, який стягується з операцій покупки-продажу валюти. Про це Порошенко заявив вчора на прес-конференції під час відкриття Гайсинського цукрового заводу у Вінницькій області.

За його словами, цей податок є чинником охолоджування економіки. "Тому я переконаний, що цей податок повинен бути відмінений", - відзначив Порошенко.

Він вважає, що податок на валютообмінні операції не є економічно обгрунтованим, адже стягує гроші за операції, які не мають на меті отримання прибутку.

Рада Національного банку України звернулася в Кабінет Міністрів України, Президенту, Верховну Раду з ініціативою про ліквідацію збору до Пенсійного фонду з операцій покупки-продажу безготівкової валюти при її продажі на міжбанку.

Збір з операцій покупки-продажу безготівкової валюти до Пенсійного фонду впродовж 2004 і 2005 років був встановлений на рівні 1,5%, в 2006 р. - зменшений до 1,3%, в 2007 р. - до 1%.

У проекті Держбюджету-2008 передбачено зниження на 0,5% (з 1 до 0,5%) ставки податку з покупки-продажу безготівкової валюти, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче відмінити збір до Пенсійного фонду з валютних операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі