середа, 22 січня 2020 15:51

Порівняли погоду у День соборності цьогоріч та 1919-го

Порівняли погоду у День соборності цьогоріч та 1919-го
День соборності 2020-го значно тепліший, ніж 101 рік тому. Фото: УНІАН

Цьогоріч День соборності, зважаючи на глобальне потепління, є значно теплішим, ніж 101 рік тому. Це пояснюють тим, що метеорологічна зима у Києві ще не настала.

За даними, які зберігаються в галузевому державному архіві гідрометеорологічної інформації, кліматологи підготували огляд погоди у Києві за 22 січня 1919 року, повідомляють у Центральній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень почнеться під дією антициклону

"Була типово зимова погода. Зокрема, середньодобова температура повітря цього дня склала -5,4 градуса. Мінімальна температура під ранок опустилась до -6,4 градуса, дещо тепліше було в полудень, коли максимальна температура підвищилась до -4,2 градуса. Було тихо, адже максимальна швидкість вітру в цей день не перевищила 2 м/с (7 км/год), випадав невеликий сніг", - йдеться в повідомленні.

Також науковці кажуть, що на Дніпрі цього дня був суцільний льодостав.

21 січня в Україні втримається антициклон, тому суттєвих опадів не передбачається. Температура повітря коливатиметься в межах 0-4 градусів тепла, на сході місцями 0-2 градуси морозу, на заході подекуди до +4+6 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли погоду у День соборності цьогоріч та 1919-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі