середа, 06 лютого 2019 04:15

Порахували священиків невизнаного Придністров'я, які служили в Україні

Порахували священиків невизнаного Придністров'я, які служили в Україні
Politeka Троє священиків Придністров'я служили на Вінниччині

Троє священиків, які проживають у Придністров'ї, мали парафії у Вінницькій області.

Це у Піщанському і Ямпільському районах, повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій в інтерв'ю газеті "Реалії".

"Багато храмів і діяльність окремих священиків спонсорувалися невідомими шляхами. Також звернули увагу на те, що деякі проросійські священики займалися серйозним бізнесом. В багатьох випадках – нелегальним. Зокрема, вони розраховували на підтримку в певних державних установах. Ситуація з отриманням томосу відкрила те, що раніше не впадало в очі, не помічалося... Ми дуже часто говорили про "п'яту колону", "хто на кого працює". Але, умовно кажучи, процес формування ПЦУ "спустив воду" і всі побачили "осад". Він дещо нас шокував. Ми побачили окремих людей і, не побоюся цього сказати, окремі служби, які почали проявляти себе після створення ПЦУ", - сказав Коровій.

На сьогодні на Вінниччині 30% православних приходів мають відверто проросійські погляди і, не виключено, що й підтримку з Росії.

У Вінницькій області забезпечують патрулювання поліцейських поблизу культових об'єктів, де можливі міжконфесійні конфлікти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уві сні явився Путін: священик не збирається мирно віддати храм

У селі Матвіївка Чигиринського району на Черкащині священик Російської церкви в Україні не захотів відспівати учасника АТО Віталія Козачинського, 37 років.

Військовий помер від інтоксикації організму.

Зараз ви читаєте новину «Порахували священиків невизнаного Придністров'я, які служили в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі