пʼятниця, 03 вересня 2010 15:50

Попов взяв черговий кредит - 1,5 млрд грн

Попов взяв черговий кредит - 1,5 млрд грн

Київська міська держадміністрація взяла кредит на суму 1,5 млрд. грн. для погашення існуючої заборгованості з різниці у тарифах на житлово-комунальні послуги.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив перший заступник мера столиці Олександр Попов.

"У нас до цього часу була дуже серйозна проблема, яку ми сьогодні вирішили - це взаєморозрахунки за спожитий природний газ. "Київенерго" заборгувала близько 2 млрд. грн. за спожитий газ. Сьогодні Київ виконав свої партнерські зобов"язання - він фінансує 1,5 млрд. грн. як різницю у тарифах", - зазначив О.Попов.

За словами чиновника, наявність такої заборгованості не є провиною підприємства.

"Ми фактично ліквідуємо нашу заборгованість і це дає нам змогу стверджувати, що ми нормально увійдемо в опалювальний сезон і нормально його пройдемо", - додав він.

До того ж О.Попов уточнив, що кредит був взятий у двох банках "Ексимбанку" і Ощадбанку під 12,75% річних.

"Це найнижча ставка, яка теоретично і практично могла бути у нашій країні. За цією ставкою за допомогою уряду, Національного банку нам дали такий пільговий кредит на три роки, щоб ми вирішили ці проблеми", - заявив він.

За словами першого заступника мера Києва, погашення кредиту почнеться наступного року, а цього року обслуговуються відсотки щодо нього.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Попов взяв черговий кредит - 1,5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі