середа, 30 березня 2011 10:44

Понівечена кислотою модель написала книгу про свої страждання

Модель Кеті Пайпер, яка три роки тому постраждала від насильства колишнього хлопця, який облив її кислотою, написала книгу. У ній манекенниця розповіла про те, через що їй довелося пройти за весь цей час. Роман під назвою "Красива" зараз знаходиться на другому місці рейтингу бестселерів газети "The Sunday Times". На даний момент вже продано 24 185 екземплярів книги.

Три роки тому дівчина ледь не померла, і їй довелося зробити 60 операцій з відновлення обличчя. Її "колишньому" дали 16 років за побиття, згвалтування і організацію нападу на подругу. Подільник негідника, який облив Кеті кислотою, відсидить мінімум 12 років.

"Я б хотіла ніколи не переживати подібний досвід, тому що це страшно. Я мрію, щоб у мене не було жодних медичних проблем. Але я не думаю, що це зруйнувало моє життя. Я живу в мирі з собою, - розповіла вона. - Але сам напад був для мене повним шоком. Кислота обпекла мене як вогонь. З кожною секундою вона все більше в'їдалася в мою шкіру. Я почула нелюдський крик, ніби кричала тварина, а потім я зрозуміла, що це кричу сама я. Кислота побігла по моїй шиї, грудям і ногам, і я відчула, як вона роз'їдає мій одяг. Я могла тільки кричати і кричати від страшного болю".

Через два дні після нападу дівчині довелося зробити пересадку шкіри. Вона втратила ніс, повіки, більшу частину лівого вуха. Дівчина не могла говорити і їсти, оскільки кислота роз'їла їй горло.

У лікарні Кеті написала своїй матері записку: "Убий мене". Після виписки з лікарні дівчині довелося носити спеціальну маску, котра запобігала рубцюванню шкіри. Вона вимагала тримати двері і вікна в будинку закритими, бо не хотіла, щоб хтось її побачив. Однак завдяки зусиллям медиків Кеті знову може жити нормальним життям і не соромиться виходити на вулицю.

"Через біль і страждання, через жах і приниження, через сльози і крики я все одно вижила. Так, я стала новою Кеті, і це було добре", - написала вона в книзі.

Зараз 27-річна модель займається допомогою жінкам, які теж постраждали від опіків кислотою. Крім цього, вона запустила телешоу, в яких розповідається про людей з фізичними вадами.

Зараз ви читаєте новину «Понівечена кислотою модель написала книгу про свої страждання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі