середа, 26 вересня 2007 13:39

Понад 100 талібів знищено під час боїв на півдні Афганістану

Більше 100 бойовиків руху "Талібан" знищені в ході безперервних боїв у провінції Гільменд на півдні Афганістану. Бій почався у вівторок вранці після того, як таліби атакували військовослужбовців афганської армії та коаліційних сил в районі Мусу Калу, і триває донині. Позиції бойовиків обстрілюють авіація та артилерія.

У ніч на вівторок у провінції Урузган біля села Какрак загін чисельністю понад 80 бойовиків, озброєних автоматами та гранатометами, напав на афганський патруль. У ході бою, який тривав близько шести годин, солдати покликали підтримку з повітря, після чого близько 65 талібів були знищені точковими авіаударами.

На даний час у операціях на території Афганістану бере участь багатонаціональний контингент очолюваної представниками командування збройних сил США антитерористичної коаліції, і контингент Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані під командуванням НАТО.

За заявами представників США і НАТО, основними завданнями контингентів є пошук і знищення бойовиків ісламістського руху "Талібан", що діють в Афганістані, та міжнародного терористичного угрупування "Аль-Каїда". Також іноземні військові формування сприяють уряду Афганістану у формуванні національних силових структур.

Приводом для початку операції США та їх союзників в Афганістані став теракт, здійснений бойовиками "Аль-Каїди" 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, коли за допомогою двох захоплених терористами пасажирських літаків були зруйновані башти Всесвітнього торгового центру і загинули близько 3 тисяч чоловік, повідомляє Ассошіейтед Прес.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 талібів знищено під час боїв на півдні Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі