середа, 11 квітня 2007 16:11

Помішаний наркоман намагався угнати літак до Ірану

Одна з головних тем сьогоднішніх турецьких ЗМІ – спроба угону авіалайнера Boeing-737 компанії Pegasus, на борту якого знаходилися 178 чоловік, зокрема, троє грудних дітей. Нагадаємо, що вчора зловмисник, погрожуючи висадити літак, зажадав від пілотів змінити маршрут і летіти до Ірану.

Інцидент закінчився благополучно. Пілоти заявили викрадачеві, що необхідна дозаправка. Літак, що слідував рейсом з міста Дьярбакир до Стамбулу, приземлився в аеропорту Анкари "Есенбога". На борт піднялися співробітники спецслужб, які затримали злочинця. При обшуку з"ясувалося, що викрадач не був озброєний.

Турецька влада вирішила оприлюднити ім`я зловмисника. Ним опинився 39-річний Мехмет Гоксин Голюн, добре відомий поліції і психіатрам. Він був судимий за вживання і розповсюдження наркотиків, ніде не працював. Відповідно до висновків попередньої експертизи, під час спроби захоплення літака Мехмет знаходився в стані наркотичного сп"яніння і, можливо, не цілком усвідомлював те, що відбувається. Незабаром після арешту він був направлений на психіатричну експертизу.

Свідки розповідають, що "терорист" поводився себе дивно з перших хвилин польоту. Він щось бурмотів і розгойдувався, тримаючи в руках Коран. Потім схопився зі свого місця і закричав, що у нього є бомба, і він висадить літак, якщо лайнер не полетить до Ірану. За словами пасажирів, вже після посадки в Анкарі викрадач заспокоївся і, не чинячи опору, здався агентам спецслужб, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Помішаний наркоман намагався угнати літак до Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі