вівторок, 24 червня 2008 09:56

Помічник Маккейна заявив, що новий теракт "зіграє на руку" кандидату в президенти

Помічник кандидата в президенти США від Республіканської партії Джона Маккейна заявив, що жалкує з приводу своєї фрази про те, що напад терористів на США міг би дати "перевагу" Маккейну в президентській гонці, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Блек заявив журналістам, що "глибоко жалкує про свої коментарі". "Вони були недоречні, і я визнаю, що Джон Маккейн присвятив усе своє свідоме життя захисту своєї країни, ставлячи її безпеку вище будь-яких інших міркувань", - сказав помічник кандидата-республіканця.

Скандальну заяву Чарлі Блек зробив в інтерв"ю журналу Fortune. Так, на питання про те, чи допоміг би теракт на американській землі передвиборної кампанії Маккейна, Блек відповів: "Звичайно, це створило б для нього велику перевагу".

Крім всього іншого, Блек також сказав, що вбивство колишнього прем"єр-міністра Пакистану Беназір Бхутто стало трагічною подією, яка "допомогла" укріпити передвиборну позицію Маккейна.

В той самий час Маккейн заявив, що не згоден з коментарем свого помічника.

"Я не можу собі уявити, навіщо він це сказав. Це неправда. Я безустанно працював після 11 вересня 2001 року над тим, щоб запобігти новому теракту", - заявив Маккейн журналістам під час поїздки по штату Каліфорнія.

Тим часом, виборчий штаб кандидата в президенти США сенатора-демократа Барака Обами заявив про своє обурення у зв"язку з висловом Чарльза Блека.

"Те, що старший радник Джона Маккейна каже про те, що терористичний акт на американській землі створив би "велику перевагу" для їх політичної кампанії, є повною ганьбою", - мовиться в заяві, яку зробив для ЗМІ прес-секретар виборчого штабу Обами Біл Бертон.

За його словами, вислови Блека є саме "таким типом політики, яку потрібно міняти".

Прес-секретар Обами підкреслив, що кандидат демократів "вітає обговорення теми тероризму з Джоном Маккейном, який повністю підтримав політику Буша, що відвернула нашу увагу від "Аль-Каїди", не зуміла зробити, щоб Усама бін Ладін з"явився перед правосуддям, і яка зробила нас менш захищеними".

Зазначимо, що Блек є відомим юристом і лобістом. За даними юридичної фірми у Вашингтоні BKHS & Associates, яку він очолював до переходу в березні цього року до виборчого штабу Маккейна, Блек був "старшим радником у президентів США Рональда Рейгана і Джорджа Буша-старшого", а також радником виборчого штабу Джорджа Буша-молодшого.

27 червня Обама має намір відвідати зустріч з виборцями разом зі своєю колишньою суперницею - сенатором Хілларі Клінтон.

Експерти називають цей крок спробою знов об"єднати партію після тривалої боротьби двох претендентів на звання кандидата в президенти. Слід зазначити, що Клінтон вперше візьме участь в передвиборній кампанії Демократичної партії з тих пір, як 7 червня вона вибула з боротьби за участь в президентських виборах.

Зазначимо, що Барак Обама дотепер не визначився з кандидатурою "другого номера у виборчому списку". Деякі експерти радять йому на цю посаду призначити жінку - щоб завоювати симпатії самотніх американок.

Нагадаємо, що за наслідками сезону первинних виборів в США Барак Обама гарантував висунення своєї кандидатури на загальнонаціональному з"їзді Демократичної партії, який пройде в кінці серпня, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Помічник Маккейна заявив, що новий теракт "зіграє на руку" кандидату в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі