неділя, 20 травня 2007 11:32

Померла Валентина Леонтьєва

Відома російська телеведуча Валентина Леонтьєва померла на 85-му році життя. Про це повідомило сьогодні російське телебачення.

Леонтьєва Валентина Михайлівна народилася 1 серпня 1923 року. Випускниця МХАТу, відіграла пару сезонів в Тамбовському драматичному театрі, прийшла на телебачення помічником режисера. Тоді вона не знала, що це її доля.

Вона з"явилася на екрані в 1954 році. На передачах "В гостях у казки", "На добраніч, малята!", "Будильник", "Від щирого серця", "Голубий вогник", які довгий час вела Валентина Михайлівна, виросло не одне покоління глядачів.

C 1989 року - диктор-консультант телебачення. Перша і єдина книжка Валентини Леонтьєвої називалася "Освідчення в коханні".

У 1982 році Валентині Леонтьєвій присвоїли звання народної артистки Радянського Союзу, Лауреат Державної премії СРСР. У 2000 році їй був присуджений приз "ТЕФІ" в номінації "За особистий внесок у розвиток вітчизняного телебачення", повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Померла Валентина Леонтьєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі