середа, 16 травня 2007 19:12

Померла старша дочка Мартіна Лютера Кинга

У США на 52 році життя померла Іоланда Кинг, старша дочка американського баптистського священика і борця за цивільні права афроамериканцев преподобного Марітна Лютера Кинга.

Іоланда Кинг померла в минулий вівторок в місті Санта-моник, штат Каліфорнію. Родичам поки невідома точна причина смерті, імовірно це могло бути пов"язано з хворобою серця. Дата її похоронів поки не визначена.

У живих з близьких родичів Іоланди залишилися її сестра, преподобна Берніс Кинг, а також два брати - Мартін Лютер Кинг III і Декстер Скотт Кинг. У заяві сім"ї Кингов наголошується, що Іоланда була "актрисою, літератором, продюсером, борцем за мир і проти насильства, її знали і любили за наполегливий внесок, що надихнув, в суспільство".

Старша дочка Лютера Кинга народилася 17 листопада 1955 року в місті Монтгомері штату Алабама, в розпал боротьби за права чорношкірого населення. Будинок її батьків не раз піддавався нападу. Згодом вона стала актрисою, відкрила продюсерську компанію, знявшись в безлічі фільмів, включаючи "Примари Міссісіпі" і мінісеріал 1978 року "Кинг".

Саме Іоланда надихнула свого батька на боротьбу за цивільні права негрів. "У мене є мрія...", - говорив Кинг, звертаючись до учасників знаменитого "Походу на Вашингтон" в серпні 1968 року, коли у ступенів меморіалу Лінкольну кожному його слову слухав 200-тисячний натовп, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Померла старша дочка Мартіна Лютера Кинга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі