субота, 20 липня 2013 21:04

Померла одна з найвідоміших журналістів США

Померла одна з найвідоміших журналістів США
Фото: lenta.ru

У Вашингтоні у віці 92 років померла журналістка Хелен Томас, повідомляє Associated Press.

Томас померла у своїй квартирі в столиці США. Вона довгий час хворіла і виписалася з лікарні незадовго до смерті.

Хелен Томас отримала популярність як кореспондент агентства United Press International, в якому вона пропрацювала 57 років. За Томас протягом багатьох років було зарезервовано центральне місце прямо перед президентом США в кімнаті для брифінгів в Білому домі. За сформованою традицією, саме Томас завершувала брифінги фразою "Дякую, пане президент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У британських поліцейських є ще сім днів на допит заарештованих українців у справі про вибухи в мечетях

Журналістка працювала в Білому домі з 9 президентами США і прославилася умінням ставити незручні запитання. Найбільш гостро вона конфліктувала з Джорджем Бушем-молодшим, якого вважала найгіршим лідером США в історії і неодноразово публічно критикувала за розв'язування війни в Іраку. Саме під час перебування Буша на посаді президента Томас позбавили місця в першому ряду на брифінгах, а виступи глави держави завершувались не знаменитою фразою журналістки, а словами Буша "Спасибі за ваші запитання".

У 2010 році, у віці 89 років, Хелен Томас змушена була припинити роботу кореспондента після того, як в інтернеті з'явився відеозапис з її негативними висловлюваннями на адресу Ізраїлю. На плівці вона говорила, що євреям потрібно "піти з Палестини і повернутися додому - до Німеччини, Польщі чи США". Після цього кар'єра Томас фактично завершилася.

Зараз ви читаєте новину «Померла одна з найвідоміших журналістів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі