середа, 24 березня 2010 11:04

Померла автор "Вам і не снилося"

Померла автор "Вам і не снилося"

У вівторок померла відома радянська письменниця Галина Щербакова - автор зворушливої повісті про перше кохання "Вам і не снилося".

Письменниця померла на 77-му році життя в Челябінську. Нещодавно Галина Миколаївна пережила важку порожнинну операцію, і її здоров"я почало стрімко погіршуватися. Вранці до неї прийшов лікар, проте і він не зміг врятувати немолоду жінку.

Галина Щербакова народилася в місті Дзержинську Донецької області. Закінчила Челябінський педагогічний інститут, працювала в школі вчителькою російської мови та літератури, потім в газеті.

Всенародна популярність прийшла до Щербакової після виходу в світ її повісті "Вам і не снилося", опублікованої в журналі "Юність". Повість була екранізована, картина стала лідером прокату і була названа кращим фільмом 1981 року.

За роки творчості вона написала близько 30 книг, серед яких повісті і романи: "Двері в чуже життя", "Актриса і міліціонер", "Армія коханців", "Біля ніг лежачих жінок", "Кісточка авокадо", "Подробиці дрібних почуттів", "Мітіне кохання", "Ліжко Молотова", "Не бійтеся! Марія Гансовна вже померла", "Радощі життя", "Сходження на пагорб царя Соломона з коляскою і велосипедом".

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Померла автор "Вам і не снилося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі