субота, 24 травня 2008 17:39

Помер знаменитий письменник фантаст Роберт Аспрін

У США на 62-му році життя у власному будинку помер знаменитий письменник-фантаст Роберт Лінн Аспрін. Причина смерті автора серії романів "М.І.Ф.", написаної в жанрі гумористичного фентезі, поки що не розголошується. Остання книга письменника за назвою "Золото драконів" була опублікована у квітні 2008 року.

Роберт Лінн Аспрін народився в 1946 році у філіппіно-ірландській родині в місті Сент-Джонс (штат Мічиган, США). До того, як почати писати, Роберт Аспрін служив в армії, а потім більше десяти років пропрацював у корпорації Xerox бухгалтером.

В 1978 році з"явилися перші книги письменника. Але справжню популярність він одержав після виходу роману "Ще один чудовий міф", першої книги із серії "М.І.Ф.", що розповідає про пригоди юного чарівника Сківа і його друзів.

Успіх авторові також принесла серія романів "Шуттовська рота", у якій Роберт Аспрін створив світ галактичної імперії. Головний герой книги - капітан Шутт - командує космічним підрозділом, що складається із представників різних рас.

У середині 1990-х років особисті й фінансові труднощі змусили Роберта Аспріна залишити письменницьку творчість. Через конфлікт із податківцями письменник більше не міг одержувати гонорар за свої нові книги.

В 2001 році легендарний письменник-фантаст повернувся, щоб представити два завершальні романи серії "М.І.Ф". Остання книга Роберт Аспріна - "Золото драконів" - з"явилася у квітні 2008 року, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий письменник фантаст Роберт Аспрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі