вівторок, 27 травня 2008 08:26

Помер знаменитий американський режисер Сідні Поллак

У віці 73 років помер від раку знаменитий американський режисер Сідні Поллак. Про це повідомив його офіційний представник Леслі Дарк.

За його словами, режисер помер вдень в своєму маєтку у фешенебельному лос-анджелеському районі Пасифік-Палісейдс.

Сідні Поллак добре відомий глядачам всього світу по таких фільмах, як: "Загнаних коней пристрілюють, чи не так?", "Тутсі", "Три дні Кондора", "Фірма". А за кінострічку "З Африки" він був удостоєний "Оскара" - вищої нагороди Американської академії кіномистецтва.

"Сідні зробив світ трохи кращим, кіно завдяки ньому стало кращим, і навіть вечеря стала смачніша, всім нам його катастрофічно не вистачатиме", - заявив з приводу кончини режисера відомий голлівудський актор Джордж Клуні. Минулою осені на екрани вийшов фільм "Майкл Клейтон", де Клуні і Поллак грали провідні ролі. Ця стрічка, в якій Поллак виступав також як сопродюсер, була номінована на "Оскара" в 7 категоріях.

Поллак далеко не був новачком в Американській академії кіномистецтва, яка присуджує ці престижні нагороди. У 1986 році його фільм "З Африки" був удостоєний 7 "Оскарів", зокрема за кращу режисуру. У різні роки на золоті статуетки номінувалися і інші фільми Поллака, включаючи "Тутсі" і "Загнаних коней пристрілюють, чи не так?".

У стрічках Поллака знімалися видатні актори Голлівуду - Роберт Мітчум в "Якудзі", Роберт Редфорд в "Трьох днях Кондора" і Том Круз в "Фірмі". Останніми роками режисер став сам частіше з"являтися на екрані. Так, він зіграв у фільмі Вуді Аллена "Чоловіки і дружини", стрічці Роберта Алтмана "Гравець", картині Роберта Земекіса "Смерть їй до лиця" і фільмі Стенлі Кубріка " З широко закритими очима".

Поллак народився в місті Лафейетт в штаті Індіана в сім"ї іммігрантів з Росії. У режисера дві дочки - Ребека і Рейчел, а також шестеро внуків, відзначає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий американський режисер Сідні Поллак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі