середа, 20 лютого 2008 08:20

Помер засновник російського панк-рока Єгор Летов

Помер засновник російського панк-рока Єгор Летов
У вівторок, 19 лютого, в Омську помер знаменитий музикант, лідер групи "Гражданская оборона" Єгор Летов.

Про це повідомив барабанщик групи Павло Перетолчин. Причиною смерті музиканта сталі проблеми з серцем. Але на офіційному сайті групи про смерть музиканта поки не повідомляється. Але інформацію вже підтвердив директор групи Сергій Попков, повідомляють Дні.ру.

"Єгора Летова не стало сьогодні вранці, - повідомив директор групи Сергій Попков. - Це не нещасний випадок, не катастрофа. Він просто не прокинувся цього дня. Для нас це справжній удар. У нього не було жодних проблем із здоров"ям, на серце він ніколи не скаржився. Висновок лікарів ви почуєте завтра".

Єгор Летов помер на 44-му році життя. Створена музикантом група "Гражданская оборона" багато років вважалася культовою серед молоді і більш старших меломанів.

Ігор Летов, відоміший під сценічним псевдонімом Єгор, народився в Омську 10 вересня 1964 року. Починав барабанщиком в курьохінській "Поп-механіці". У 1984 р. Летов заснував групу "Гражданская оборона" - найвідчайдушну, цікаву і впливову серед російських панк-команд.

До кінця 80-х років Єгор Летов став головним героєм вітчизняної музичної контркультури, у той час до ужитку увійшов термін "егороцентризм". Окрім особистої творчості Летов активно брав участь в житті близьких по духу проектів: надихав, продюсував, грав, робив звук.

У 1999 році "Цивільна оборона" відзначила своє 15-ліття. Фірма "Хор" випустила на CD 14 старих альбомів "Г.О" і побічного проекту "Комунізм". Група побувала з концертами в США. Гастрольний тур групи по Росії, проте, був зірваний з вини організаторів.

Зараз ви читаєте новину «Помер засновник російського панк-рока Єгор Летов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі