понеділок, 13 серпня 2007 08:31

Помер винахідник "Поля чудес" і "Своєї гри" (ФОТО)

 
Помер Мерв Гріффін (Merv Griffin), американський телепродюсер і телеведучий - автор ідеї таких усесвітньо популярних шоу, як "Jeopardy" (на російському ТБ "Своя гра") і "Wheel of Fortune" ("Поле чудес").

Причиною смерті Гріффіна, що помер в неділю у віці 82 років, стало онкологічне захворювання, мовиться в повідомленні, поширеному компанією The Griffin Group/Merv Griffin Entertainment.


Мерв Гріффін був однією з людей, що сформував розважальне телебачення у такому вигляді, в якому воно знайоме більшості сучасних глядачів. Свою кар"єру в мас-медіа Гріффін почав з роботи на одній з радіостанцій в Сан-Франциско, де він в прямому ефірі виконував пісні. Потім він знявся в декількох телефільмах, де грав другорядні ролі. Актора запам"ятали і покликали працювати як ведучого ігор і ток-шоу.

Кар"єра Гріффіна - телеведучого - розвивалася цілком успішно, проте справжній успіх, зокрема фінансовий, прийшов до нього у 1964 році, коли він придумав, запатентував і організувала зйомки гри "Jeopardy". Ця гра з великим успіхом йде на американському ТБ до цих пір, права на неї також продані в декільком десяткам країн світу. Зокрема, на російському ТБ йде версія "Jeopardy", що носить назву "Своя гра".

Ще одне шоу, придумане Гріффіном в 1975 році, - "Wheel of Fortune" - повторило успіх "Jeopardy". Аналоги цієї гри також з великим успіхом йдуть в десятках країн світу. У Росії вона відома під назвою "Поле чудес".

Перші сезони виходу до ефіру обох ігор, Гріффін був їх ведучим, а потім поступався місцем в студії іншим своїм колегам.

У 1986 році Гріффін продав права на обидві гру компанії Coca-Cola за 250 мільйонів доларів, зберігши при цьому право на частину пріносимих ними доходів, повідомляє AP.
Зараз ви читаєте новину «Помер винахідник "Поля чудес" і "Своєї гри" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі