вівторок, 24 квітня 2007 09:00

Помер від раку знаменитий актор Жан-П"єр Кассель

19 квітня помер від раку один з найвидатніших французьких акторів старшого покоління Жан-П"єр Кассель.

Народився в Парижі 27 жовтня 1932 року. Справжнє ім"я - Жан-П"єр Крошон. Відвідував заняття драматичної школи Cours Simon, де і узяв собі артистичний псевдонім Кассель. Захоплювався чечіткою і досяг в цьому мистецтві значних висот. У одному з паризьких клубів знайомиться з своїм кумиром Джином Келлі, який знімає його в своєму фільмі "Щаслива дорога"(1957). Справжню популярність в кіно приносять Касселю-старшoму ролі в комедіях Пилипа де Брока, зокрема - "Коханці"(1960). Надалі працював з такими видатними режисерами, як Жан Ренуар.

Зіграв помітну роль в скандально відомому фільмі Жана-П"єра Мельвіля "Армія тіней". У 70-80-х роках минулого сторіччя грає у фільмах Річарда Лестера, Джозефа Лоузі і Сіднея Люмета. В кінці минулого сторіччя більше працює на телебаченні, ніж в кіно, але з настанням нового століття знов стає популярним актором режисерами нового покоління. Так в 2000-му році разом з своїм сином Венсаном грає в прокатному хіті Мат"є Кассовіца "Багряні ріки", пише Кіно-театр.
Зараз ви читаєте новину «Помер від раку знаменитий актор Жан-П"єр Кассель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі