середа, 21 лютого 2007 14:30

Помер ректор "Львівської політехніки"

59-річний доктор фізико-математичних наук Юрій Рудавський помер у своїй квартирі вночі з середи на четвер. У нього стався серцевий напад. Рудавський працював ректором Національного університету "Львівська політехніка".

- Це шок для всього університету, - каже заступник проректора, директор студентського містечка Володимир Крайовський, 45 років. - Юрію Кириловичу в квітні мало виповнитися 60 років. Він був дуже життєрадісним, добрим господарником. Таких умов, які він забезпечив для наших студентів, немає, мабуть, у жодному вузі України.

Юрій Рудавський народився 10 квітня 1947 року у Львові в родині лікаря. 1970 року з відзнакою закінчив фізичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка.

Захистив кандидатську та докторську дисертації. 1988-го очолив кафедру вищої математики Львівського політехнічного інституту.

1991 року став ректором. Рудавський був заслуженим діячем науки і техніки України, академіком Інженерної академії наук, почесним доктором Вроцлавської і Шльонської політехнік. Написав 96 праць про статичну механіку та математичне моделювання.

У Юрія Рудавського залишилася дружина Галина Никонівна, 55 років. Вона - офтальмолог. Разом вони виховали трьох синів.


Христина ШЕВЧУК-СТАРЕЦЬКА

Зараз ви читаєте новину «Помер ректор "Львівської політехніки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі