середа, 16 травня 2018 01:35

Помер один із засновників української військової розвідки

Помер один із засновників української військової розвідки
Анатолій Магаляс Фото: wikipedia.org

За військовим Анатолієм Магалясом справлятимуть дев'ятини. Він помер 11 травня на 74-му році життя. Разом із колегою Олександром Скіпальським його вважають засновником військової розвідки України.

Про смерть Анатолія Магаляса повідомив на своїй сторінці у Facebook генерал-лейтенант запасу, колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь.

"Помер генерал-майор Магаляс Анатолій Юхимович, людина, яка створювала воєнну розвідку України. Уродженець Тернопільщини, випускник Київського ВОКУ та розвідувальної академії в Москві, все життя присвятив розвідці і на початку незалежності приклав значні зусилля для створення агентурного компоненту воєнної розвідки України, за що і постраждав, коли в свій час, розуміючи як професіонал яку небезпеку становить Росія для молодої країни, активізував розвідувальну роботу на російському напрямі", – написав Гвоздь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Боєць УПА Іван Тупайло 25 років був у засланні

Народився Анатолій Магаляс 30 березня 1945 року на Тернопільщині. Освіту здобув у Київському вищому загальнокомандному училищі та розвідувальній академії в Москві. Все своє життя присвятив розвідці. І коли Україна проголосила свою незалежність, приклав значних зусиль для створення агентурної компоненти воєнної розвідки. Після звільнення активно займався громадською роботою та працював у керівництві Об'єднання ветеранів розвідки.

На Донбасі з початком операції Об'єднаних сил 1 травня загинув боєць 95-ї десантно-штурмової бригади Олександр Микитюк із села Білий Рукав Хмільницького району Вінниччини. На Великдень йому виповнилось 19 років.

Зараз ви читаєте новину «Помер один із засновників української військової розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі