вівторок, 11 грудня 2007 21:02

Помер один із засновників сучасної ДАІ

Колишній начальник Головного Управління ДАІ МВС СРСР генерал-лейтенант міліції у відставці Валерій Лук"янов, один з основоположників сучасної Державтоінспекції, помер у вівторок, повідомляє прес-центр МВС Росії.

"Після тривалої хвороби на 86-му році життя 11 грудня 2007 року помер колишній начальник Головного Управління ДАІ МВС СРСР генерал-лейтенант міліції у відставці Валерій Лукьянов", - йдеться в повідомленні.

Валерій Віталійович Лук"янов народився у Вологді 22 березня 1922 року. З 1952-го року Лукьянов працював в ДАІ, а в 1967 році призначений начальником Головного Управління ДАІ МВС СРСР, на цій посаді він пропрацював до 1983 року.

"За роки його діяльності Державтоінспекція зазнала корінних перетвореннь: були створені стройові підрозділи ДПС, міжрайонні реєстраційний-екзаменаційні і підрозділу з організації дорожнього руху, підприємства з впровадження технічних засобів регулювання дорожнього руху, ВНІІБДД МВС СРСР", - мовиться в повідомленні.

Лук"янов відмічений високими урядовими нагородами: орденами Вітчизняної війни першого і другого ступенів, двома орденами Червоної Зірки, орденом Трудового Червоного Прапора, орденом Шани, медалями, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Помер один із засновників сучасної ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі