понеділок, 21 травня 2007 13:20

Помер народний артист Росії Віктор Гвоздицький

У московській лікарні на 55-му році життя помер Віктор Гвоздицький, народний артист Росії, який працював у таких театрах, як "Ермітаж", МХАТ і Александрінській. Про його смерть повідомив Валерій Фокін, художній керівник Александрінки. Відспівування артиста пройде 23 травня об 11 годині в храмі Софії Передмудрості Божої, громадська панахида призначена на 13 годин в Центрі імені Мейєрхольда, похорони відбудуться на Мітинському кладовищі.

Віктор Васильович Гвоздицький, уродженець Кубані, закінчив Ярославське театральне училище (клас Фірса Шишигіна). Після закінчення вузу він працював у ризькому ТЮГу, ленінградських Театрі комедії і БДТ. У 1984 році поступив в московський "Ермітаж" (тоді - Театр Мініатюр), працював у московському ТЮГу у Ками Гінкаса. У 1995 році Гвоздицького запросив до МХАТу Олег Єфремов. У 2004 році артист прийшов в Александрінський театр.

У Віктора Гвоздицького відбулося декілька ролей в кіно: у Олександра Зельдовича в "Заході" і "Москві", у Сергія Урсуляка в "Дачниках", у Михайла Козакова в "Мідній бабусі", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Помер народний артист Росії Віктор Гвоздицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі