вівторок, 04 березня 2008 10:07

Помер легендарний оперний співак Джузеппе ді Стефано

Видатний італійський тенор Джузеппе ді Стефано помер сьогодні в своєму заміському будинку на озері Комо у віці 86 років.

Сицилієць дебютував як співак у 1946 р., виконавши партію де Гріє в опері "Манон" Массне в Реджо-нель-Емілія.

З 1947 р. - на сцені прославленого театру Ла Скала. У 1948-65 роках співав у Метрополітен Опера. В 1950 р. блискуче виконав на фестивалі "Арена ді Верона" партію Надіра в "Шукачах перлин" Бізе. Великий успіх супроводжував його виступи в Гранд-Опера і в Ковент Гардені.

Найзнаменитішою і улюбленішою партнеркою Ди Стефано на сцені і в записах була велика співачка Марія Каллас. З нею він зробив у 1973 році велике міжнародне концертне турне.

Музична критика одностайно називала Ді Стефано одним з найяскравіших і талановитіших італійських оперних співаків світового рівня другої половини XX століття. У його обширному репертуарі були партії Ленського, Альфреда, Хозе, Каніо, Калафа, Вертера, Рудольфа, Радамеса, Річарда та інші. "Король бельканто" часто знімався в кіно.

Співак довго хворів: він так і не оправився від ран, нанесених йому грабіжниками в Кенії в 2004 році. Співчуття з приводу смерті Ді Стефано висловлюють представники світу італійської культури, передає ІТАР-ТАРС.
Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний оперний співак Джузеппе ді Стефано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі