понеділок, 22 лютого 2016 03:50

Помер легендарний британський пілот, ім'я якого внесене до книги рекордів Гіннеса

Помер легендарний британський пілот, ім'я якого внесене до книги рекордів Гіннеса

Один з найбільш уславлених британських пілотів - капітан Ерік Браун - помер у віці 97 років. Про це повідомляє BBC.

Браун був найбільш титулованим льотчиком Королівського флоту і встановив неперевершений світовий рекорд за кількістю типів літаків, на яких літав, а також за кількістю посадок на палубу авіаносця. Його ім'я тричі внесене до книги рекордів Гіннеса.

Ерік Браун народився у 1919 році і вперше піднявся в небо у восьмирічному віці, коли його батько, який служив льотчиком Королівських ВПС під час Першої світової війни, взяв його з собою в політ на біплані.

Літав на 487 різних типах літаків, встановивши світовий рекорд, який навряд коли-небудь буде побитий; зробив 2407 посадок на авіаносець і вижив в 11 авіакатастрофах, в 1941 році врятувався із затонулого есмінця.

Під час Другої світової війни капітан Браун літав на винищувачі, брав участь у багатьох боях. Брав участь у визволенні в'язнів нацистського концентраційного табору Берген-Бельзен.

Залишив службу у ВПС Королівського флоту в 1970 році, в 1982-му став президентом Королівського авіаційного товариства. Написав кілька книг на тему авіації, а також передмов до робіт інших авторів.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний британський пілот, ім'я якого внесене до книги рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі