пʼятниця, 07 грудня 2018 02:32

Полторак пояснив, чому Україна не відступить з Азовського моря

Полторак пояснив, чому Україна не відступить з Азовського моря
Полторак: Українські кораблі будуть присутні в Азовському морі. Фото: REUTERS

Україна не відмовиться від проходження військових кораблів Керченською протокою.

"Ми не порушили жодного пункту жодного договору, ми діяли абсолютно так само, як і в попередній раз. Але ми не відмовимося від нашого права проходити через Керченську протоку і від нашого права бути присутніми в Азовському морі", - сказав міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу "Прямий".

Він пояснив, якщо Україна відмовиться від проходження військових кораблів Керченською протокою, "це буде означати, що Росія повністю окупувала Азовське море і ми просто втратимо ще одну територію. Ми собі цього дозволити не можемо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна може перемогти Росію в Азовському морі

Міністр уточнив, що "сьогодні ніхто нікуди не йде", це станеться, коли Військово-морські сили України "будуть готові".

"Коли будемо готові до проведення наступного переходу для проведення ротацій наших підрозділів, ми будемо здійснювати такі самі проходи з виконанням усіх міжнародних норм і прав. До цього часу, я думаю, міжнародний тиск на Росію дасть їм зрозуміти, що вони не виконують міжнародні зобов'язання", - сказав Степан Полторак.

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Полторак пояснив, чому Україна не відступить з Азовського моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі