середа, 07 березня 2007 12:34

Полтавське село погрожує вийти зі складу України

Про готовність розірвати дипломатичні відносини з Україною заявила ініціативна група селян села Тахтаулово, яке в 10 км від Полтави.

Колишні та нинішні працівники дослідницького господарства Інституту свинарства, яке знаходиться у селі, вже кілька місяців не одержують зарплату і не мають права на земельні наділи. Селяни обурені бездіяльністю керівництва інституту і заявляють: якщо їхні вимоги академіки не виконають, вони заявлять про вихід зі складу України, тому що держава не забезпечує захист своїх громадян.

Тахтаулівці також зазначили, що створять на території села автономну республіку зі своїми законами, які будуть діяти у їхній автономії.

Співробітники Управління Служби безпеки Україні в Полтавській області віднеслися серйозно до "сепаратистських" заяв певних учасників акції протесту.

Зараз СБУ проводить перевірку того, наскільки свідомими були заяви селян, і чи дійсно вони вже зробили конкретні кроки до розколу України, пише Обком.


Зараз ви читаєте новину «Полтавське село погрожує вийти зі складу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі