четвер, 30 вересня 2010 13:08

Польським лідерам заборонили сідати в один літак

Польським лідерам заборонили сідати в один літак

Президент, прем"єр, маршали (спікери) Сейму та Сенату не можуть сідати в один літак.

До такого рішення дійшли учасники засідання бюро національної безпеки Польщі, яке відбулося напередодні в президентському палаці.

Зустріч глави держави з представниками ключових відомств проходила в закритому режимі.

За підсумками засідання голова партії Союз демократичних лівих сил Гжегож Наперальський повідомив журналістам, що всі її учасники "погодилися, що для безпеки польської держави президент, маршали Сейму та Сенату рішуче не можуть сідати в один літак".

Як повідомляє канцелярія глави держави, на зустрічі "обговорювався зміст розробленого БНБ доповіді про правила і процедури, пов"язані з повітряним переміщенням осіб, які займають важливі пости в державі", який був складений відомством за дорученням Президента Броніслава Коморовського після авіакатастрофи під Смоленськом.

Прес-служба БНБ зазначає, що коло проблем, які потребують вирішення, розділене на три основні області.

Перша з них стосується "принципів використання першими особами транспортних літаків".

Друга зачіпає "організацію безпечного повітряного переміщення".

І остання сфера стосується вимог і умов при виконанні транспортних завдань військовою авіацією й дотримання вимог безпеки під час перевезення ключових осіб у країні засобами цивільної авіації.

Проблема безпеки при перельотах перших осіб гостро постала в Польщі після авіакатастрофи під Смоленськом 10 квітня, в якій загинув президент Лех Качинський та інші вищі особи держави.

Польська урядова делегація летіла в Катинь для участі в меморіальних заходах.

ПРАЙМ-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Польським лідерам заборонили сідати в один літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі