субота, 17 листопада 2007 14:43

Польські війська покинуть Ірак до кінця 2008 року

Польський військовий контингент покине Ірак до кінця 2008 року, оголосив в суботу міністр оборони країни Богдан Кліх.

"Я можу підтвердити, що в 2008 році польські військові покинуть Ірак", - сказав Кліх, призначений на пост міністра оброни в п"ятницю. Виведення військ з Іраку було одним з ключових пунктів передвиборної програми партії "Цивільна платформа", що перемогла в жовтні на парламентських виборах.

Новий глава оборонного відомства повідомив, що подробиці плану з виведення польського контингенту з Іраку будуть обнародувані в найближчу п"ятницю, під час виступу прем"єр-міністра країни Дональда Туська в парламенті, в ході якого він представить програму уряду.

Зараз в Іраку знаходяться близько 900 польських військовослужбовців. У грудні 2006 року президент Польщі Лех Качиньський продовжив термін перебування польського військового контингенту в Іраку до кінця 2007 року. Тоді він заявив, що Польща не тільки не виведе свої війська з Іраку в 2008 році, але і збільшить їх чисельність.

З 2003 року в Іраку загинули 22 польських військовослужбовців, нагадує AFP.

Зараз ви читаєте новину «Польські війська покинуть Ірак до кінця 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі