вівторок, 29 січня 2008 19:40

Польські митники припинили страйк

Польські митники почали пропускати автомобілі, які вишикувалися в стокілометровій черзі на польсько-українському кордоні.

Як повідомляє "5-й канал" з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Польщі Вітольда Дрожджа, сьогодні на зміну вийшла половина працівників митних пунктів.

Відновлення роботи стало результатом вчорашніх переговорів з прем`єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Як повідомлялося, глава уряду Польщі пообіцяв підвищити зарплату працівникам митниці. З жовтня 2007 р. митники саботують роботу, беручи лікарняні і відпустки, і вимагають гідної оплати праці - щонайменше, на рівні колег з інших країн Євросоюзу.

Ситуація на українсько-польському кордоні значно ускладнилася після приєднання Польщі до Шенгенської зони. З обох боків кордону зібралися величезні черги вантажівок. Серед причин черг - посилення заходів безпеки у зв`язку з приєднанням Польщі до Шенгенської зони і дефіцит кадрів у Польській митній службі. У пунктах пропуску Польщі замість десятків працівників працювали одиниці.

26 січня Держмитслужба України рекомендувала автоперевізникам обмежити перевезення через українсько-польський кордон, оскільки ситуація на кордоні не поліпшується, а в деяких випадках навіть погіршується. Причому це стосується не тільки пункту пропуску "Ягодин - Дорохуск", а й інших пунктів на кордоні з Польщею - "Краковець - Корчова", "Рава-Руська, - Гребенне", "Шегині - Медіка", "Смільниця - Кросценко", "Устілуг - Зосин". За даними Держмитслужби, внаслідок черг на кордоні, державний бюджет щодня не долічується 40-50 млн. грн. надходжень.

У свою чергу, українські автоперевізники заявили, що Польща має компенсувати збитки, завдані ситуацією на кордоні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Польські митники припинили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі