вівторок, 17 листопада 2009 18:43

Польські лікарі ігнорують "свинячий" грип. У них - страйк

Польські лікарі ігнорують "свинячий" грип. У них - страйк

Пандемія " свинячого" грипу продовжує атакувати, а польські лікарі хочуть оголосити всезагальний страйк медичних закладів, зазначає dziennik.pl

"Оголошуємо страйк в наданні послуг охорони здоров"я", - заявили представники Всепольської професійної спілки лікарів (OZZL).

Страйк, який оголошує ця спілка організований проти дій Державного фонду здоров"я та польського уряду.

"Так функціонує публічна сфера охорони здоров"я, основною метою якої є обмеження кількості оздоровлень через брак коштів", - написано на сайті OZZL.

"Основною причиною цього страйку є дисбаланс між кількістю державних коштів на медичні послуги та коштами на страхування. Поки буде такий дисбаланс - триватиме наш страйк.", - коментують ситуацію польські лікарі.

Як зазначає видання, лікарні з напруженим графіком чергувань прийматимуть лише тяжкохворих пацієнтів. Однак, на відміну від попередніх років, польські лікарі не збираються відробляти пропущені чергування.

OZZL оголосила протест проти госпіталізації пацієнтів.

За даними національного інституту охорони здоров"я, всередині листопада в Польщі було зареєстровано понад 41 тис. захворювань грипом. У цей самий період минулого року - лише 3,6 тис. Станом на сьогодні офіційно підтверджено 300 випадків захворювання на грип, спричинений вірусом А/H 1N1/. Польські епідеміологи впевнені, що значна частина хворих на грип заражена саме цим небезпечним вірусом.

Вже троє померло, декілька осіб знаходяться у особливо тяжкому стані.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Польські лікарі ігнорують "свинячий" грип. У них - страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі