пʼятниця, 08 червня 2007 15:59

Польські антиглобалісти протестують проти візиту Буша і розміщення ПРО

Польські антиглобалісти проводить в місті Юрате акцію протесту проти візиту президента США Джорджа Буша і планів розміщення в країні американської бази протиракетної оборони (ПРО).

Близько 100 маніфестантів зібралися перед будинком залізничного вокзалу в Юраті на мисі Хель, де президент Польщі Лех Качинський в своїй резиденції проведе двосторонні переговори з господарем Білого дому.

Протестувальники викрикують, що акція протесту є "легальною", і вимагають від поліцейських, які не пропускають антиглобалістів далі за привокзальну площу, "дотримання прав людини".

У акції, організованою ініціативою "Стоп війні!", беруть участь представники різних політичних партій: "Зелені-2004", Молоді соціалісти, Нова лівиця, Польська соціал-демократія та інші.

Буш прилетить в Гданськ з коротким робочим візитом в п"ятницю вдень після завершення саміту "великої вісімки" в Німеччині.

За словами керівника адміністрації президента Польщі Ельжбети Якубяк, Буш проведе переговори з президентом Польщі Лехом Качинським на мисі Хель в Юраті - резиденції польського лідера на березі Балтійського моря.

Передбачається, що Буш та Качинський обговорять умови, на яких в Польщі будуть розміщені елементи американської системи ПРО. Спочатку вони поговорять "віч-на-віч", потім під час обіду до президентів приєднаються по шість радників з кожного боку.

Якубяк сподівається, що після зустрічі глав держав "поляки почують хорошу інформацію, а американці те, чого чекають", повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Польські антиглобалісти протестують проти візиту Буша і розміщення ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі