пʼятниця, 23 листопада 2007 14:27

Польська коаліціада виявилася успішнішою за українську (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

Сьогодні в Сеймі Польщі після виступу нового прем"єр-міністра країни Дональда Туска була підписана коаліційна угода. Текст документу короткий. Прем"єр-міністр пояснив це тим, що між учасниками коаліції немає великих відмінностей і вони довіряють одне одному.


Дебати прихильників та опонентів нового уряду Польщі триватимуть вісім годин до 22.00. І тільки після цього парламентарії проголосують за довіру новому складу кабінету міністрів.

Польський коаліційний уряд складається з представників двох партій: "Цивільна платформа" та "Польська селянська партія". В результаті дострокових парламентських виборів, що пройшли 21 жовтня, ці партії в сумі отримали 240 депутатських мандатів. А тиждень тому, 16 листопада, новий уряд Польщі був приведений до присяги.

Президент Лех Качинський не буде присутнім при голосуванні вотуму довіри. Польський лідер сьогодні відправився з візитом до Грузії.

Цікавим є той факт, що сьогодні і в Україні підписується коаліційна угода. Але у нас на відміну від Польщі парламентські вибори пройшли майже на місяць раніше.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Польська коаліціада виявилася успішнішою за українську (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі