понеділок, 14 січня 2008 08:56

Польща визначилася, чого зажадати в обмін на розміщення ПРО

Польща визначилася, чого зажадати в обмін на розміщення ПРО
Польща сьогодні пред"явить США свої вимоги щодо розміщення елементів протиракетної оборони.

До Вашингтона з візитом прибуває польський міністр оборони.

Просто так пускати американців на свою територію Польща не збирається. Міністр оборони Богдан Кліх їде за гарантіями безпеки.

За його словами, розгортання системи ПРО зробить повітряний простір їхньої країни більш уразливим. Загроза виходитиме з боку терористичних організацій, відзначають у Варшаві. Саме тому Кліх збирається пред"явити адміністрації Буша і Пентагону відразу декілька умов. Перш за все йдеться про модернізацію системи протиповітряної оборони Польщі.

Новий уряд Дональда Туска погодитися на розміщення американських ракет-перехоплювачів тільки в обмін на постачання сучасних зенітно-ракетних комплексів "Петріот". Крім того, Варшава хоче укласти зі Штатами спеціальний договір про військову співпрацю. При цьому, як раніше заявляли в польському МЗС, переговори щодо ПРО навряд чи завершаться до президентських виборів у США. Західні експерти не виключають, що проект взагалі може бути згорнутий, пише "Эхо Москви".

Нагадаємо, Сполучені Штати також ведуть переговори щодо розміщення елементів ПРО в Чехії. Зовсім недавно Прага і Варшава домовилися про координацію своїх дій у цьому питанні.

Раніше Польща погоджувалася на розміщення на її території елементів американської системи протиракетної оборони тільки в тому випадку, якщо Вашингтон дасть країні додаткові гарантії безпеки, повідомляє "Обозреватель".
Зараз ви читаєте новину «Польща визначилася, чого зажадати в обмін на розміщення ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі