Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 09:43

Польща почала видачу шенгенських віз українцям

Польща з 21 грудня починає видачу шенгенських віз громадянам України.

Про це сказано в повідомленні генерального консульства Польщі в Києві.

Згідно із повідомленням, польські консульства будуть видавати стандартну короткострокову візу типу "С", яка дозволяє перебувати на території всіх країн Шенгенської угоди, але не довше ніж 90 днів протягом півріччя, і 2 види транзитних шенгенських віз.

Зокрема, візи "А" для тих, хто подорожує літаком (без права виходу із транзитної зони аеропорту) і "В", яка дає право перебувати на території шенгенських країн не довше 5 днів.

Консульства Польщі також будуть видавати "національні візи" "D" для перебування на польській території, які, однак, також будуть надавати право транзиту країнами Шенгену строком до 5 днів.

У генконсульстві підкреслили, що з польськими короткостроковими візами, виданими до 21 грудня, не можна буде відвідувати інші країни Шенгену.

"Ці візи будуть діяти протягом зазначеного в них строку, але їх власники будуть мати право в"їзду й перебування тільки на території Польщі", - сказано в повідомленні.

За даними консульства, такі візи дають також право транзиту через Кіпр, Чехію, Литву, Мальту, Словаччину, Словенію й Угорщину.

Генконсульство повідомило, що для в"їзду в зону Шенгену для громадян третіх країн, крім наявності паспорта й візи, необхідно обґрунтувати мету поїздки, мати досить коштів на перебування в одній із країн Шенгенської зони й повернення додому (або мати можливість легально їх заробити).

Крім того, потрібно не бути включеним у список осіб, яким відмовлено у в"їзді й не бути такою особою, котра може бути визнана здатною порушити громадський порядок, безпеку й міжнародні відносини країн Шенгену.

Диппредставництво додало, що з виданими Польщею офіційними дозволами на перебування в країні іноземці зможуть перебувати в інших країнах Шенгенської зони до 3 місяців протягом півріччя.

За даними генконсульства, паспортний контроль в аеропортах країн, які приєдналися до Шенгену 21 грудня, буде ліквідовано наприкінці березня 2008 року.

Польща із грудня ввела нові правила для одержання віз для українців у зв"язку із вступом у зону Шенген.

Згідно із новим порядком, шенгенська віза буде коштувати для українців 35 євро у випадку ратифікації угоди про спрощення візового режиму України і Євросоюзу або 60 євро, якщо Верховна рада до 2008 року не ратифікує цей договір.

З 21 грудня в зону Шенген увійшли 8 нових країн Східної й Центральної Європи.

Таким чином, у Шенгенську зону, у рамках якої між країнами-членами немає паспортного й митного контролю, тепер входять 24 країни.

Це Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Іспанія, Голландія, Литва, Люксембург, Латвія, Мальта, Німеччина, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Швеція, Угорщина, Італія, Норвегія й Ісландія, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Польща почала видачу шенгенських віз українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути