субота, 24 березня 2007 16:58

Польща говоритиме про розміщення ПРО лише із США

Міністр оборони Польщі Олександр Щигло (Aleksander Szczyglo) заявив, що його країна погодиться на розгортання комплексу ПРО на своїй території, лише якщо досягне двосторонньої домовленості з США, а не з НАТО.

Помічник держсекретаря США у справах Європи Даніель Фрід на цьому тижні відвідав Польщу, щоб дізнатися думку польського уряду і лідерів опозиції про плани Вашингтона розмістити там десять ракет-перехоплювачів класу земля-повітря, а також побудувати в Чехії радарну установку, здатну відстежувати запуски ракет великої дальності.

Інші компоненти системи ПРО вже встановлені в США, Великій Британії і Гренландії. Творці системи розраховують на введення в лад всіх об"єктів до 2011-2012 років.

Німеччина виразила заклопотаність планами США розмістити нові елементи в Європі, побоюючись гонки озброєнь на континенті. А начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Юрій Балуєвський заявив про можливість одностороннього виходу РФ з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності у разі реалізації американського проекту.

У відповідь на всі звинувачення в їхню адресу представники США заявляють, що їхня система у жодному випадку не направлена проти Росії, а призначена для перехоплення ракет, запущених з території Ірану або Північної Кореї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Польща говоритиме про розміщення ПРО лише із США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі