четвер, 19 серпня 2010 10:44

Половину свого життя людина витрачає на комп'ютер

Половину свого життя людина витрачає на комп'ютер
Дослідження показали, що сучасна людина витрачає не телевізор, телефон та комп'ютери майже половину всього того часу.

Середній дорослий не спить 15 годин 45 хвилин на день, а на спілкування з технікою у нього йде 45% від цього часу.

У результаті багато хто все більш успішно справляться  з декількома завданнями одночасно, поєднуючи, наприклад, відправлення електронних листів з прослуховуванням музики, включеним телевізором або переглядом інтернет-сайтів.

Таким чином деяким вдається за день отримати 8 годин інформації, витративши на це трохи більше семи годин реального часу.

Найбільш уміло з багатозадачністю справляються молодші люди.

Наприклад, особи від 16 до 24 років можуть "помістити" майже п'ять годин інформації, яку одержують з різних ЗМІ, менш ніж у два години свого часу.

Дорослі витрачають 212 хвилин на перегляд різного відео, включаючи телевізор, інтернет-ролики і DVD, щодня.

Пік активності припадає на 21 годину. Багато часу віднімають і комп'ютери - більше 70% людей мають доступ до них вдома, а трохи більше третини використовують його на роботі.

У середньому людина витрачає 91 хвилину в день, прослуховуючи радіо, і близько 80 хвилин - на обмін текстовими повідомленнями в соціальних мережах та електронною поштою.

У 2009 році британці послали таких повідомлень 104 млрд у порівнянні з 27 млрд в 2004 році, вирахували вчені.

Тим часом, люди старше 55-ти все більше використовують комп'ютери.

При цьому більше половини тих, хто має доступ до Мережі, роблять це, в основному щоб скористатися електронною поштою.

Їхній інтерес до соціальних мереж за останні два роки подвоївся: в наразі членами яких-небудь соцмереж є 12% людей похилого віку.

"Молоді люди показали більше змін у тому, як ми використовуємо засоби масової інформації. Але розрив між молодими і людьми похилого віку починає звужуватися", - відзначає прес-секретар незалежного британського регулятора ринку зв'язку Ofcom Пітер Філіпс.

Нагадаємо, раніше канадські вчені довели, що напружена інтелектуальна робота, особливо за комп'ютером, прискорює обмін речовин, примушуючи людей споживати дуже багато енергії і худнути.

NEWS ru.com

Зараз ви читаєте новину «Половину свого життя людина витрачає на комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі