середа, 16 травня 2007 13:38

Половина росіян за об"єднання Росії з Україною. Опитування

Половина росіян за об"єднання Росії з Україною. Опитування
Майже кожен другий росіянин (48%) проголосував би за об"єднання Росії і України в єдину державу зі спільними кордоном, парламентом і урядом, єдиною валютою. 

Згідно з опитуванням Всеросійського Центру Вивчення Громадської Думки (ВЦВГД), проти такого об"єднання висловилися 29% опитаних громадян РФ. Не стали б брати участь у відповідному референдумі 13% респондентів, ще 11% не визначилися в цьому питанні.

За даними соціологів, думки російської молоді щодо об"єднання двох країн неоднозначні: у групі 18-24-річних респондентів 38% - "за", 33% - "проти"; у групі 25-34-річних співвідношення зворотнє: "за" - 35%, "проти" - 39%.

Серед опитаних 35 років і старше - більшість за об"єднання. Відсоток прихильників об"єднання особливо високий в самій старшій віковій групі -60 років і старше: 63%, проти 18%.

Прихильників об"єднання Росії і України більше, ніж противників, у всіх групах респондентів, виділених за рівнем освіти.

Респонденти, які відносять себе до матеріально забезпечених, проголосували б на референдумі скоріше проти об"єднання двох країн (34% "за", 44% "проти"), тоді як середньо забезпечені і, тим більше, погано матеріально забезпечені за об"єднання (45%, проти 30% і 59%, проти 19%).

Думки жителів Москви і Санкт-Петербурга розділилися: 40% висловилися б на референдумі "за", 41% "проти" об"єднання Росії і України.

Опитування ВЦВГД проводилося у кінці квітня за участю 1600 осіб в 153 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії.


Зараз ви читаєте новину «Половина росіян за об"єднання Росії з Україною. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі