пʼятниця, 07 вересня 2007 11:02

Половина мусульман Великої Британії готова "пролити кров невірних" в ім"я аллаха

Майже половина британських мечетей знаходиться під контролем радикальної ісламістської секти. Такого висновку дійшла газета The Times, провівши власне розслідування. Видання стверджує, що головні проповідники цієї організації заперечують західні цінності й закликають мусульман "пролити кров" в ім"я аллаха. В даних, які журналісти отримали з поліцейської доповіді, йдеться про секту "Деобанді", що зародилася в Афганістані й пов"язана з рухом "Талібан". Британське відділення секти, яке очолює якийсь Ріяд уль-Хак, нібито проникло в 600 мечетей із 1350, наявних у Великобританії, а також має значне представництво в британській Раді мусульман.

Крім того, за даними The Times, "Деобанді" проникла в 17 з 26 медресе, й під її контролем проходить підготовка 80 відсотків мусульманських кліриків, що отримують релігійну освіту у Великобританії. Видання стверджує, що має доступ до текстів проповідей уль-Хака й ще одного імама, що навчався на британській території. Ці проповіді, за твердженням журналістів, сповнені ненависті до представників інших релігій, захоплення діями "Талібану" і закликів до правовірних максимально відгородитися від немусульманського населення країни.

Газета пише, що спроби узяти у Ріяда уль-Хака коментарі про його проповіді не увінчалися успіхом, він відмовився давати інтерв"ю. Проте журналістам вдалося поговорити з представником радикального ісламського руху Пакистану, у якому "Деобанді" має серйозний політичний вплив. Співбесідник видання Халед Ахмед заявив, що секта "Деобанді" охоплює провідні позиції в мусульманській общині Великобританії через "сліпе неуцтво" британських властей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Половина мусульман Великої Британії готова "пролити кров невірних" в ім"я аллаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі