пʼятниця, 09 листопада 2012 04:05

Половина британців виступають за вихід їхньої країни з ЄС - опитування

Половина британців виступають за вихід їхньої країни з ЄС - опитування
Фото: АР

Майже половина населення Великобританії виступає за вихід їхньої країни з Європейського союзу, тоді як проти цієї ідеї виступає менше третини населення, про це свідчать результати опитування, проведені компанією YouGov.

За даними опитування, у випадку винесення питання про членство Великобританії у ЄС на референдум, 49% населення проголосували б за вихід з ЄС, 28% - проти і 17% не визначилися з рішенням. Решта респондентів заявили, що взагалі не стали б брати участь у голосуванні.

В опитуванні компанії YouGov, проведеному в кінці жовтня, взяли участь понад 1,5 тис. осіб.

Як повідомлялося, раніше цієї осені прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в спробі досягти компромісу зі своїми прихильниками по партії, які виступали проти проекту бюджету ЄС, запропонував після визначення оновленого формату співпраці країни з ЄС винести угоду на референдум.

Аналітики, дізнавшись про цю пропозицію, попередили, що, враховуючи настрої обивателів, цей референдум може закінчитися для країни виходом з ЄС, а для самого Д.Кемерон кінцем політичної кар'єри, як це раніше сталося з відомими євроскептиками і попередниками Д.Кемерон на посаді глави уряду - Маргарет Тетчер і Джон Мейджор.

Зараз ви читаєте новину «Половина британців виступають за вихід їхньої країни з ЄС - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі