вівторок, 15 квітня 2008 11:01

Полотно Френсіса Бекона виставили на аукціон за рекордну суму (ФОТО)

 

Sotheby"s виставив на продаж найзначніший твір видатного експресіоніста Френсіса Бекона (1909-1992), що знаходиться в приватній колекції, - "Триптих, 1976". Робота оцінюється в $70 млн.

У цьому, одному з найулюбленіших самим майстром творів, він передає особисті трагедії і переживання, зокрема, через образ Прометея, який викрав у богів з Олімпу вогонь і передав його людям. У картині також присутні мотиви переслідування Ореста Фурією з трилогії Есхіла.

За даними експертів, полотно продає французька сім"я Муекс, що володіє виноградниками, на яких виготовляють одне з найдорожчих бордоських вин, - "Шато Петрюс". Триптих був придбаний нинішніми власниками в 1977 році відразу ж після представлення його на одній з експозицій.

За словами голови відділу світових продажів сучасного мистецтва торгового дому Тобіаса Мейєра, "цей шедевр ХХ століття - поза сумнівом, найзначніше творіння Бекона з тих, що знаходяться в приватних руках".

Тепер, на думку Sotheby"s, на торгах в травні в Нью-Йорку буде побитий рекорд продажів полотен Бекона. Нині він належить полотну живописця "Безневинний Х, 1962", проданому минулого року на аукціоні в Нью-Йорку за 52,7 млн доларів.

На рекордних для Sotheby"s торгах витворами сучасного мистецтва в кінці лютого 2008 року в Лондоні робота Бекона "Гола з фігурою в дзеркалі" була продана європейському інвесторові майже за 40 млн доларів.

На картині зображена фігура близького друга живописця Генрієти Мораес напроти містичної людини в капелюсі, що відбивається в дзеркалі, - можливо, самого художника. Деякі експерти оцінювали роботу, щонайменше, на $10 млн доларів, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Полотно Френсіса Бекона виставили на аукціон за рекордну суму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі