четвер, 07 лютого 2008 12:15

Політичні погляди передаються генетично - висновок учених

Дослідження Університета Райс (Rice University) дозволило зробити парадоксальний висновок: політичні погляди можуть передаватися генетично.

Цей висновок був зроблений на основі багаторічного вивчення політичних переконань більше 12 тисяч американських і австралійських близнят. Як виявилось, дизиготні (двояйцеві) близнята набагато частіше мають загальні політичні погляди, чим монозиготні (однояйцеві) близнята. Наприклад, в питанні про податки на майно однакові позиції мали чотири п"ятих дизиготних і лише дві третини монозиготних двійнят.

Таким чином, люди, чий генетичний код співпадає більшою мірою (дизиготні близнята) набагато частіше міркують і оцінюють мир однаково в порівнянні з людьми, чий генетичний код відрізняється більшою мірою (монозиготні близнята).

Авторам дослідження важко пояснити причини появи подібної залежності, оскільки генів, що відповідають за політичний настрій у людини поки не виявлено. Вони лише закликають не списувати з рахунків генетичний чинник.

Детальний опис дослідження опублікував журнал New Scientist, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Політичні погляди передаються генетично - висновок учених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі