понеділок, 01 жовтня 2007 12:12

Поліція знайшла місце загибелі Мадлен Маккен

В справі про зникнення англійської дівчинки, яка зникла у травні на курорті у  Португалії, стався новий несподіваний поворот. Тепер правоохоронці вважають, що чотирирічна Мадлен розбилася, впавши зі сходів. Про це написано у поліцейському звіті.

Слідчі вважають, що дитина загинула у результаті падіння зі сходів, які вели до дверей патіо. У цьому літньому будиночку сім"я Маккен жила під час відпочинку. Нова теорія ґрунтується на інформації, отриманій за допомогою двох службових собак, привезених спеціально з цією метою з Британії. Крім того, вона дозволяє пояснити походження інших знахідок - плям крові Мадлен, виявлених на підлозі у кімнаті і на одязі її матері Кейт Маккен.

Батьки дівчинки, яка розбила собі голову в результаті падіння, нібито злякалися, що дослідження її тіла виявить сліди побоїв, яким вони піддавали своїх дітей, і вирішили позбавитися від небезпечного доказу. Цілком можливо, що в цьому їм допомагали сусіди. Теорія виглядає вельми переконливо, проте є одна заковика: тіло дівчинки поліцейським знайти не вдалося, не дивлячись на всі зусилля. Недавно з"явилося повідомлення про те, що останки Мадлен могли спалити у розташованому неподалік крематорії для домашніх тварин, проте і це припущення не підтвердилося.

Відзначимо, що існує також альтернативна версія. Згідно з нею, дитину викрала покоївка, яка залишила готель за кілька днів до зникнення дівчинки. Можливо, таким чином жінка помстилася своїм колишнім працедавцям. Про це йдеться у анонімному листі, присланому на сайт принца Уельського Чарльза, - одного з тих, хто заступився за подружжя, яке  звинувачують у вбивстві дочки,  і почав безпрецедентну кампанію по їх підтримці. На жаль, знайти колишню прислугу також поки що не вдалося.

Чотирирічна дівчинка пропала з готелю у м. Прая-де-Луж 3 травня 2007 року. Батьки, за їх власними словами, залишили її сплячу у номері, самі пішли на вечерю, а коли повернулися, номер був вже порожній. Спочатку припускали, що дитину викрали. Сім"я Маккен організувала широкомасштабні пошуки дочки, і інцидент отримав широкий розголос у ЗМІ. У серпні сищики оприлюднили сенсаційні подробиці цієї справи, заявивши, що ніякого викрадання не було: на їх думку, дитина була убита, швидше за все, власними батьками. Підставою для такої шокуючої заяви послужили значні суперечності, виявлені у свідченнях Джері і Кейт Маккен. Крім того, у кімнаті, де спали діти британської чети, і у орендованій батьками машині поліцейські виявили сліди крові.

Тим часом батьки Мадлен і надалі наполягати на своїй непричетності до зникнення дочки, а історія стає дедалі заплутанішою. Слідство неодноразово йшло по помилковому сліду: так, наприкінці вересня надійшло повідомлення про те, що дівчинку нібито бачили живою у Марокко через шість тижнів після її зникнення. На жаль, ця історія виявилася звичайним непорозумінням: це була інша дівчинка, дійсно дуже схожа на Мадлен, повідомляє Утро.ру.

Зараз ви читаєте новину «Поліція знайшла місце загибелі Мадлен Маккен ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі