вівторок, 12 лютого 2008 12:10

Поліція запобігла вбивству автора скандальних карикатур на Мухаммеда

У Данії заарештовано кількох осіб, підозрюваних у причетності до підготовки замаху на життя одного з 12 авторів скандальних карикатур на пророка Мухаммеда, опублікованих у 2005 році в європейських ЗМІ, передає агентство Рейтер із посиланням на місцеві ЗМІ.

За відомостями данської газети "Юлландс-постен", яка першою надрукувала карикатури, заарештовані звинувачуються в підготовці вбивства 73-річного карикатуриста Курта Вестергаарда, що зобразив пророка Мохаммеда з тюрбаном у вигляді бомби.

Подробиці не повідомляються.

У вівторок представники данської служби безпеки і розвідки мають намір провести прес-конференцію, на якій буде поширена додаткова інформація про арешти.

Карикатури, які викликали незадоволеність ісламістів, були надруковані у вересні 2005 року в данській газеті "Юлландс-постен", а потім передруковані низкою інших європейських видань. Поява цих карикатур викликала міжнародний скандал. Головний редактор газети "Франс суар", що також опублікувала їх, був звільнений зі своєї посади.

Посольства Данії піддалися нападам в декількох мусульманських країнах. Щонайменше 50 людей загинули в конфліктах, пов"язаних із публікацією карикатур, відзначає агентство Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Поліція запобігла вбивству автора скандальних карикатур на Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі