середа, 09 квітня 2008 08:32

Поліція заарештувала учасників студентської демонстрації в Парижі

Поліція Парижа у вівторок заарештувала декількох учасників студентської демонстрації проти скорочення викладачів, повідомляє агентство France Presse.

За даними організаторів акції протесту, в демонстрації взяли участь близько 20 тисяч людей, проте, за словами поліцейських, на вулиці вийшли не більше 8,5 тисяч демонстрантів. Більшість протестуючих поводилися спокійно, пройшовши від Люксембурзьких садів з плакатами в захист вчителів в руках.

Проте поліція була вимушена застосувати сльозогінний газ і кийки проти невеликої групи агресивно настроєних демонстрантів, які закидали поліцейських камінням і пляшками.

Паризькі студенти проводять акції протесту на знак солідарності з французькими вчителями у зв"язку з тим, що уряд Франції оголосив про намір скоротити декілька тисяч вчителів в рамках реформи освіти, яка, у свою чергу, є частиною глобальнішої реформи президента Франції Ніколя Саркозі, направленої на зменшення рівня бюрократії і пов"язаних з нею витрат.

Демонстранти також побоюються, що реформи Саркозі можуть поставити під загрозу систему трудових і соціальних гарантій, на якій тримається французьке суспільство, відзначає агентство.

Сьогоднішня демонстрація стала вже другою за останній тиждень. Наступну демонстрацію французькі студенти мають намір провести в четвер, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поліція заарештувала учасників студентської демонстрації в Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі